Aluvázas hegycsúcsok

A sárga földalattiról leszállva a Hősök terére értem. Kellemes, őszi napsütés vakított szemembe mikor felértem az utcára. Történelmi nagyjaink (Honfoglaló szobrok, Királyaink) és a jelenlegi állampolgárok társaságában, áradatával sodródtam ezúttal a piros járműre, ami a Dózsa György útról vitt a Stadionok állomás felé. Nem mindennapi „Monster Monstrum” tárult elém mindezt a troli zúgása tette meghittebbé.
Legalább egy 10 emeletnyi magas alumínium vázas szerkezet nyúlt az égre fel. Rácsos lábai bekebelezték minden buszon tartózkodó ember tekintetét.
A napsütéses időben a körbekerített kordonok ezúttal nem tüntetőket hanem hólapátoló embereket védtek. Havat lapátoltak gondosan és szorgosan ügyelve arra, hogy jól egyenlegesség, „barázdálják” a pályát a lesikló nemzetközi versenyzőknek. Óriás sátrak szája tátong és várja vendégeit, akik 3500 Ft-os jegyáron részesei lehetnek a giga méretű rámpa sztárjainak dupla fordulatainak. Körülbelül 50 ezer embert várnak.
A „Szörny Fesztivál” szervezése bizonyára nem mindennapi bevételt jelent a tulajdonosoknak.
Végül is az 56-osok tere méltó helyet adhat egy ilyen-olyan nemzetközi rendezvényre, Honatyáink támogatásával. A költségek nyilván nagyra rúgnak, van befektetés. Egy a lényeg hogy napsugarakban fagylalt desszertet majszolva izguljunk tapsoljunk, kiabáljunk az „őszi-téli” sílesikló versenyzőknek, akik nem iszapban szörfölnek, hanem a gondosan előkészített hollandiai műhóban.

Bailer Tamás

Nincsenek megjegyzések: